top of page
  • northseavikings

Dag 5 - Een goede voorbereiding is het halve werk

Updated: Feb 15

Gevoelstemperatuur -4, een koel briesje vanuit het noordwesten en gladheid op de weg weerhouden onze groep the North Sea Vikings er niet van om een heerlijke verfrissende duik te nemen in onze geliefde Noordzee.

Met alles is het zo dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zo ook met de voorbereiding op de dip van vanmorgen. Gisteravond heb ik alvast mijn tas klaar gemaakt met daarin twee handdoeken: één handdoek om af te drogen en één om op te staan. Met daarbij een vuilniszak om onder de handdoek te leggen om te voorkomen dat de handdoek nat wordt. Ook stop ik in het zijvak van mijn tas een extra vuilniszak voor de natte zwembroek en in het andere zijvak een paar warme handschoenen en ondergoed.

Op het aanrecht zet ik twee lege flesjes klaar die ik in de ochtend vul met warm water. Dat gebruik ik om na de dip over mijn voeten en handen te sprenkelen om de ergste kou weg te nemen. Om na de dip nog verder op te warmen en om nog even gezellig samen te zijn, zet ik op de avond daarvoor een thermoskan klaar en snijd ik alvast de verse gember, om in de ochtend snel een gemberthee klaar te hebben.

Nu nog mijn kleren klaarleggen op de volgorde hoe ik het aantrek en mijn voorbereiding op de dip is klaar.


Luister ook: Daniela Mercury, O Reggae e O Mar


Day 5 - A good preparation is half the job

Wind chill -4, a cool breeze from the northwest and slippery conditions on the road do not stop our group the North Sea Vikings from taking a lovely refreshing dip in our beloved North Sea.

With everything, good preparation is half the job. The same with the preparation for this morning's dip.

Last night I prepared my bag with two towels in it: one towel for drying and one for standing on. With one garbage bag to put under the towel to prevent the towel gets wet. I also put an extra garbage bag in the side pocket of my bag for the wet swimming trunks and in the other side pocket a pair of warm gloves and underwear.

I put two empty bottles on the counter and fill them with warm water in the morning. I use that to sprinkle over my feet and hands after the dip to take away the worst of the cold.

To warm up even further after the dip and to have a nice time together, I prepare a thermos the night before and cut the fresh pieces of ginger, to quickly prepare a ginger tea in the morning.

Now I just have to lay out my clothes in the order in which I put them on and how I wear them.

The preparation for the dip is ready.


Listen to: Daniela Mercury, O Reggae e O Mar36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page